В момента има 38 посетителя в сайта
Home

ДФЗ е превел средства на животновъдите по НДЖ ден преди протеста им

За пореден път можем да си зададем въпроса Добре планиран сценарий ли са протестите на животновъдите, или просто управляващите продължават с опитите си за решаване на проблемите в селксостопанския сектор „на парче”. Защо ли? Защото часове преди началото на обявения за днес протест на животновъдите, от Държавен фонд „Земеделие” съобщиха, че вчера след преразглеждане на удържани санкции по националните доплащания за животните за 2009 г., са били преведени около 2 млн. лв. допълнителни средства на животновъдите.

прочети още

 

Пореден протест на животновъдите ще се проведе днес в Стражишко

Пореден протест организират днес животновъди от Великотърновско. Основното искане на фермерите е среща с премиера Бойко Борисов, на която подробно да се обсъди състоянието на животновъдния сектор, съобщи за Фермер.БГ председателят на Асоциацията на овцевъдите и козевъдите Милчо Ангелов. Освен за неизплатените субсидии, фермерите искат да разговарят с Борисов за смешно ниските изкупни цени на месото и млякото, както и за корупционните практики в сектора. „Крайно време е да погребем лъжата и да притиснем мафията до стената”, каза Ангелов.

прочети още

 

Национално животновъдно изложение Сливен 2010

На 28 май /петък/   в кв.Речица/гр.Сливен/ ще се проведе тазгодишното животновъдно изложение.Официалното откриване ще е от 11 часа,от 13 часа ще се проведе животински аукцион,

прочети още

 

МЗХ работело върху пакет закони за улесняване на земеделците, заяви министър Найденов

Днес Министър Мирослав Найденов се  среща със земеделски производители в Първомай, където заяви, че концепцията за създаване на Агенция по безопасност на храните е готова.

Концепцията е съгласувана и с премиера Бойко Борисов и ще бъде представена в най-скоро време, каза Найденов. Създаването на такава агенция изисква финансов ресурс, каза министърът и уточни, че затова се търсят възможности за финансиране, включително и възможности за заем от Световната банка.

прочети още