В момента има 31 посетителя в сайта
Home

Все повече фермери продават разработени земеделски и животновъдни стопанства

Поставени в ситуация, в която вече не успяват да се грижат за стопанствата си, фермери от различни части на страната продават вече разработени ферми с животни. Това показа репортерска проверка на Фермер.БГ. В специализираните сайтове на Агенции за недвижими имоти се предлагат оферти за продажби на земеделски и животновъдни стопанства.

прочети още

 

Разочарова ли ГЕРБ българските фермери с водената политика в агросектора до сега?

Може ли ръководството на агросектора в България реално да се справи с проблемите на земеделието и животноъдството или не? Много фермери си задават въпроса, след като вече минаха осем месеца на управление на новата власт. И защо много от българските фермери дават негативна оценка на управлението на ГЕРБ относно агросектора и селските райони, въпреки силната подкрепа, която дадоха за политическата партия по време на изборите?

прочети още

 

Закон за животновъдството

Парламентът прие на второ четене Закона за животновъдство.
 

Обръщение към всички български животновъди

ОБРЪЩЕНИЕ

към всички български животновъди

Нашите организации от близо 3 /три/ години алармират Министерски съвет и Министерството на земеделието и храните, че сектор “Животновъдство” е обречен на гибел. Това показва и справка от МЗХ, че през 2009 година животновъдството в Република България е намаляло с 19-20 процента.

За да имаме някакъв минимален шанс да оцелеем ние животновъдите на България ИСКАМЕ ДО 31.03.2010г.

прочети още