В момента има 25 посетителя в сайта
Home

Субсидии генофонд

До края на м.март се очаква да се проведе дългоочакваната работна среща с участието на зам.министър Цветан Димитров,представители на ИАСРЖ и представители на развъдните организации.Целта на срещата е възможността за допълнително доплащане към плащанията на глава за племенни животни/б.р. старата субсидия за генофонд и контр.част/
 

Среща

Днес в гр.Плевен се проведе среща между ръководството на ИАСРЖ с фермери и представители на Развъдни организации.Изп.директор на ИАСРЖ доц.Васил Николов представи на присъстващите позицията на агенцията относно селекцията в животновъдството-досега,засега и занапред.
 

Компенсират фермерите за напълно пропаднали площи през 2009 г.

От 1 март до 20 април 2010 г. започва приемът на документи за държавна помощ за компенсиране на загубите на земеделските производители за напълно пропаднали площи в следствие на неблагоприятни климатични условия - суша и градушка през 2009 г.

прочети още

 

145 млн. лв. ще усвояват животновъдите тази година

През 2010 г. животновъдите ще получат 145 млн. лв.

Това стана ясно по време на среща на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов с представители от всички асоциации в сектор животновъдство, информира пресцентърът на аграрното министерство.

прочети още