В момента има 7 посетителя в сайта
Home

Ветеринарни инспектори конфискуваха 220 кг. месо от нерегламентиран пазар край с. Мост, обл. Кърджал

Ветеринарни инспектори от Регионалната ветеринарномедицинска служба в Кърджали конфискуваха 220 кг. телешко месо от нерегламентиран пазар край с. Мост. Проверката на пазара бе извършена по разпореждане на Районна прокуратура-Кърджали на 7 март (неделя) със съдействието на служители от МВР.

прочети още

 

Фермерски протести сковаха и Хърватия

Протестите на хърватските фермери, недоволни от намаляването на държавните субсидии, се разраснаха, като вчера демонстрантите подсилиха блокадата на пътищата в източната част на страната, предаде агенция Франс прес като се позовава на хърватското национално радио.

Движението бе напълно блокирано следобед от трактори по много второстепенни пътища в района на Осиек, Винковци и Джаково в източната част на Хърватия. Водачите на протеста твърдят, че близо 5000 земеделски стопани и селяни участват в акцията.

прочети още

 

Сформираха кризисен щаб за млечното животновъдство

Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се сформира кризисен щаб за млечното животновъдство към МЗХ.

Решението бе взето по време на среща на министър Найденов с представители на животновъдите и цели да решава възникналите проблеми в сектор „Млечно животновъдство”, съобщиха от министерството.

прочети още

 

ЕК няма да замразява парите по ПРСР

Изпълнителният директор на Държавния фонд "Земеделие" Калина Илиева опроверга днес изнесената в някои медии информация, че Европейската комисия ще спре парите по Програмата за развитието на селските райони.

Не става въпрос за никакво замразяване, заяви Илиева пред депутатите от Комисията по земеделие и гори.

прочети още