В момента има 11 посетителя в сайта
Home

Гръцките фермери засилват протестите и блокадите в страната

Координационният съвет на протестиращите в Гърция фермери на съвещание вчера е взел решение да засили блокадите по пътищата в страната и да не участва в диалога, за който призовава правителството, с мотива, че такъв диалог е недостатъчен, съобщава гръцкият информационен сайт Ин нюз.

прочети още

 

ДФЗ ще следи цените на внасяната у нас немска земеделска техника

През февруари Държавен фонд „Земеделие” и Асоциацията на производителите на машини и съоръжения  в Германия - VDMA ще подпишат меморандум за сътрудничество, който ще позволи обмен на актуална информация за действащите пазарни цени на внасяните в България немски селскостопански машини и оборудванe, съобщи пресцентърът на Министерство на земеделието и храните.

прочети още

 

70% от директните плащания са преведени на земеделците

Около 70 процента от всички директни плащания и 30 процента от националните доплащания както за площ, така и за животни, са преведени вече на земеделските производители, каза министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на парламентарния контрол.

прочети още

 

Обновяването на земеделската техника намалява разходите до 50%

Ин

вестициите в нови машини ще намалят производствените разходи на българските земеделци между 30 и 50%. Това показва проучване на една от водещите компании за продажба на селскостопанска техника у нас – Бултрекс, представено на пресконференция днес.

прочети още