В момента има 10 посетителя в сайта
Home Category Blog

Example of Category Blog layout (FAQs/General category)

НАРСПБМ представя България в уникален проект за промотиране на овче месо и сирене

Европейския съюз стартира единствен по рода си проект, с наименованието “Европейско овче месо и сирена. Опитайте качеството, вкусете разликата”. Заинтересовани от промоционалната програма, ще бъдат членовете на НАРСПБМ, в цялата страна. България е първата страна с такава инициатива, която цели популяризирането на овче месо и сирене. В целия Европейски съюз до сега не е имало подобен проект, който да включва информационни и насърчителни дейности за предлагане на висококачествени български продукти, насочени за вътрешния пазар на ЕС.
Една от основните цели на проекта е да се добави стойност към продуктите от овче месо и мляко от страна на малките и средни фермери. Водещата идея  в рамките на проекта е представителите на големи търговски вериги да посетят различни предприятия в страната и да се запознаят с произхода на суровините и технологичния процес на производството.
Избрани са няколко града в различни държави, в който ще се проведат промоционални програми - Кьолн и Щутгарт в Германия, Атина в Гърция и Загреб в Хърватия. Страните не са избрани произволно. Гърция е избрана , тъй като е един от най-големите консуматори на овче месо и сирене в ЕС, в Германия се цели насърчаване на употребата на овчи продукти, тъй като има нисък процент на употреба. С включването на Хърватия се цели възстановяването на консумацията на овче месо и сирене.
Европейския съюз стартира единствен по рода си проект, с наименованието “Европейско овче месо и сирена. Опитайте качеството, вкусете разликата”. Заинтересовани от промоционалната програма, ще бъдат членовете на НАРСПБМ, в цялата страна. България е първата страна с такава инициатива, която цели популяризирането на овче месо и сирене. В целия Европейски съюз до сега не е имало подобен проект, който да включва информационни и насърчителни дейности за предлагане на висококачествени български продукти, насочени за вътрешния пазар на ЕС.  Една от основните цели на проекта е да се добави стойност към продуктите от овче месо и мляко от страна на малките и средни фермери.

Последна промяна (Петък, 12 Юни 2015 08:10)

прочети още

 

НАРСПБМ на АГРА 2013

За 6-та поредна година НАРСПБМ участва в Международното селскостопанско изложение АГРА в

град Пловдив което се проведе в дните 05.03 - 09.03. Асоциацията представи 1 група кочове,както и информационен щанд за Националния събор на овцевъдите в България,който тази година ще се проведе на 24,25 и 26 май край Петропавловският манастир.

Последна промяна (Сряда, 20 Март 2013 06:24)

 

Честита Коледа и успешна Нова година

 

Уважаеми колеги овцевъди, 

Последна промяна (Неделя, 30 Декември 2012 12:59)

прочети още

 

НАРСПБМ представя България на Индагра 2012

За първи път България ще бъде представена на международното селскостопанско изложение Индагра,което ще се проведе от 31.10 - 04.11 в Ромекспо,Букурещ.

Всичко това е благодарение на доброто взаимодействие между ръководителите на НАРСПБМ и Румънските асоциации в овцевъдството. Да припомним,че председатели на Федерацията на овцевъдите и козевъдите в Румъния бяха специални гости на откриването на Първият Национален събор на овцевъдите в България,както и при учредяването  на Националната овцевъдна асоциация през 2010.

Последна промяна (Вторник, 30 Октомври 2012 03:57)

прочети още

 

ПРОГРАМА на Националният събор на овцевъдите в България

ПРОГРАМА

05.05/събота/

10,30ч  Официално откриване.Приветствия.Тържествен молебен

                /Откриването започва с изпълнения на Калоферските гайдари и Ансамбъла за автентичен фолклор от с.Гела,общ.Смолян/

11,15ч Обиколка на събора от официалните гости

                Запознаване на посетителите с видовете и породи животни участващи в изложението

прочети още

 
Още статии...